> Land

> objecttype

> system

> architect


Logo Fural
Logo Metalit
Logo Dipling

Uitbreiding parlementsgebouw van de deelstaat NRW, D├╝sseldorf, Duitsland

Eller + Eller Architekten / Düsseldorf, Duitsland, 2010

Het parlementsgebouw van de deelstaat Noordrijn-Westfalen werd in de stijl van het structuralisme met meerdere boogvormige gebouwdelen ontworpen. Het in 1988 ingewijde gebouw werd nu met circa 80 kantooreenheden uitgebreid. De uitdaging bij dit project was, de overgang van oud naar nieuw in de totale aanblik naadloos te realiseren. Met de planologische oplossing van deze eisen werd het architectuurbureau Eller + Eller belast.

De boogvormig verlopende gangen werden met opklap- en verplaatsbare SWING-panelen uitgerust. De taps uitgevoerde metalen panelen passen zich daardoor optimaal aan het grondvlak van het gebouw aan. In de kantoorruimten werden opklapbare plafondeilanden met geïntegreerde koel- en verwarmingskoelregisters geplaatst. Dit garandeert in combinatie met de uitstekende akoestische eigenschappen een hoogwaardige werkomgeving voor de medewerkers.

Projectgegevens  
Perforatie: Rg 2,5 - 16 %
Kleur: RAL 9002
Oppervlak metalen plafond: 1.200 m²
Systeem: SWING F0, plafondeiland
Functie: Akoestiek, toegankelijkheid, koelen en verwarmen